Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban

2022. október 01. 08:01

2022. szeptember 29-én Bodroghalom településen árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlatra került sor a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség és Bodroghalom Község Önkormányzata szervezésében.

A jelenlévőket a település polgármestere, Varga Balázs polgármester és Tóth Zsolt tűzoltó alezredes, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség alelnöke köszöntötte. A gyakorlat célja az árvízi jelenségek felszámolása volt, illetve ennek begyakorlása jártasság szinten. A gyakorlat három helyszínen zajlott a település területén, melynek alkalmával a mentőcsoport tagjai nyúlgát építését, szivattyúzási feladatok elvégzését, ellennyomó medence és bordás megtámasztás kiépítését gyakorolták az ÉMVIZIG Sárospataki Szakaszmérnökségének szakemberei szakmai irányításával. Értékteremtő elemként a településen található egyik csapadékvíz-elvezető árok feliszapolódott szakaszának és átereszeinek tisztításra, valamint a növényzet eltávolítására került sor. A kárhelyszínek biztosításában közreműködött a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság, valamint a település polgárőrségének állománya.

A gyakorlatot megtekintette Tahi Attila tűzoltó főhadnagy, az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője, aki zárásként sikeresre értékelte a gyakorlatot.

A szervezők megköszönték a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatását a Bodroghalom Települési Önkéntes Mentőcsoport megalakításában.

Vissza

Ezt a hírt eddig 163 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban More images More images

Hírarchívum