Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Katasztrófa- és polgári védelmi előadás a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikumban

2022. január 05. 13:25

A Nagykanizsai SzC Zsigmondy Vilmos Technikumban 2021/22-es tanév első félévének végén a rendészet és közszolgálat ágazaton tanuló diákok számára orientációs Pályaválasztási nyílt nap került megtartásra, melyen a rendőrség és a katasztrófavédelem mutatkozott be.

Az iskola igazgatója Laukó Emőke az MPVSZ országos elnökségéhez írott közvetlen hangvételű felkérő levele alapján Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy szakmai alelnök tartott 2 tanórás előadást a technikum tornatermében a diákoknak és tanáraiknak a katasztrófavédelem, a polgári védelem és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség feladatairól, szerepéről a lakosság védelmében a természeti és civilizációs katasztrófák esetén.

A világháborús szakmai múlt felelevenítésekor bemutatásra került az MPVSZ jogelődje a Légoltalmi Liga kiemelkedő tevékenysége is a bombázások alatt a lakosság életének és anyagi javainak védelme érdekében.

A diákok élénk érdeklődéssel vettek részt a foglalkozáson Csermák Tamás ny. határőr őrnagy, a rendészeti tárgyakat oktató tanáruk vezetésével.

Remélhetőleg többen választják majd közülük hivatásul a bemutatott rendvédelmi hivatásrendeket, de legalábbis jószívvel bekapcsolódnak önkéntesen azok társadalmi szervezetei, így a Zala egyei Polgári Védelmi Szövetség munkájába is, illetve részt vesznek majd a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyeken.

Az előadás után a középiskola igazgatója Laukó Emőke javasolta az MPVSZ-el a kapcsolat további ápolását és hagyomány teremtő módon a következő tanévekben is kérte a katasztrófa- és polgári védelmet bemutató előadások megtartását.

Vissza

Ezt a hírt eddig 155 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Katasztrófa- és polgári védelmi előadás a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikumban Katasztrófa- és polgári védelmi előadás a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikumban Katasztrófa- és polgári védelmi előadás a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikumban More images More images

Hírarchívum