Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Sikeres Nemzeti Minősítő Gyakorlat Bánokszentgyörgy és Molnári településeken

2021. november 24. 06:10

Az elmúlt hétvégén került levezetésre a Zala Mentőcsoport és a Mura járási Mentőcsoport rendszerben tartó-, valamint a Bánokszentgyörgye és Molnári települési önkéntes mentőcsoportok nemzeti újra minősítő gyakorlata a Zala Megye Polgári Védelmi Szövetsége és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság támogatásával.

A Mura folyó partján fekvő Molnári község biztosította a gyakorlat helyszínét, ahol négy kárhelyszín került kialakításra. A gyakorlat célja a települési mentőcsoportok „alapvető vízkár-elhárítási feladatok”-ra történő nemzeti minősítésének újabb 5 évre történő meghosszabbítása, valamint a két területi rendeltetésű mentőszervezet rendszerben tartása volt. A kialakított kárhelyszíneken helyi vízkár-elhárítási feladatokat (homokzsákok felhasználásával ideiglenes védművek építése, belterületi csapadékvíz-elvezető árkok tisztítása munkagépek bevonásával), valamint viharkárok elhárításának lehetőségeit (veszélyes fák eltávolítása, tetőfóliázás, lécezés, héjazat-csere) ismerték meg és gyakorolták be az önkéntes mentőszervezetek tagjai. Az elvégzett munka a települések lakosságának  az elismerést is kiváltotta.

Magyarország védelmével és biztonsága szavatolásával megbízott szervezetek a feladatok ellátása során támaszkodnak a civil szervezetek szerepvállalására. Zala Megye Polgári Védelmi Szövetsége ennek az igénynek kíván megfelelni, amikor pályázatok révén, támogatta az önkéntes és köteles polgári védelmi szervezeteket mintegy hárommillió forint értékben.

A gyakorlat balesetmentesen került végrehajtásra és elérte célját. A ZMKI polgári védelmi főfelügyelője, valamint a Minősítő Bizottság elnöke, Letenye HVB katasztrófavédelmi elnök-helyettese „megfelelt”-re értékelte a végrehajtást.

Szöveg: Kemény József ny. ezredes, Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke

Fotó: ZMPVSZ

Vissza

Ezt a hírt eddig 120 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Sikeres Nemzeti Minősítő Gyakorlat Bánokszentgyörgy és Molnári településeken Sikeres Nemzeti Minősítő Gyakorlat Bánokszentgyörgy és Molnári településeken Sikeres Nemzeti Minősítő Gyakorlat Bánokszentgyörgy és Molnári településeken More images More images

Hírarchívum