Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Mentőszervezetek segítettek a bajban

2021. július 15. 07:39

Június 9-én esti órákban az ormánsági Sellyét és a környező települések épületeit pusztító jégesővel kísért vihar tarolta le. Több száz ingatlan mellett mezőgazdasági károk is keletkeztek. A károk felszámolásában országosan több önkéntes mentőszervezet mellett a Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport is részt vett.

Június 10-én mozgósított Tüzes Kunok Járási Önkéntes Mentőcsoport (Kiskunhalas) tagjai vasárnap hajnalban indultak a helyiek megsegítésére. A helyszínen feltépett tetők, kitört ablakok, szitaként kilyukadt fóliasátrak, redőnyök, napelemek, sérült autók látványa fogadta a mentőcsoport helyszínre érkező tagjait. A településen a már jelen levő hivatásos katasztrófavédelmi szervezet koordinálta az ország több irányából beérkező önkéntesek munkáját az ideiglenes helyreállítási feladatokban helyi parancsnokok felügyelete mellett.

A Tüzes Kunok a rekkenő hőségben előbb egy családi ház, illetve egy iparcikk kereskedés tönkrement palatetőjén dolgoztak. Leszedték és összegyűjtötték az összetört héjazat maradványait, a palarögzítő szögek kivétele után lefóliázták az épületeket, végül lécekkel a szarufához rögzítették a fóliát.

Az ilyen gyors és hatékony beavatkozások jól igazolják az önkéntes mentőcsoportok felkészültségét. A károsultak rendkívül hálásak voltak az önzetlenül nyújtott gyors és érdemi segítségért, amihez a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség is elismerését fejezte ki.

Vissza

Ezt a hírt eddig 187 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Mentőszervezetek segítettek a bajban Mentőszervezetek segítettek a bajban Mentőszervezetek segítettek a bajban

Hírarchívum