Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

A MAGYAR POLGÁRI VÉDELMI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET 10 éves jubileumi megemlékezése

2021. január 14. 12:27

K Ö S Z Ö N T Ő

A Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület fennállásának 10. évfordulója alkalmából tisztelettel köszöntöm Önöket. A 2010. október 07-én megalakult Egyesület küldetése a polgári védelmi szakma tudományos kutatással és műszaki fejlesztéssel foglalkozó kutatók, szakemberek összefogásával segíteni a modern polgári védelmi felfogás és gondolkodás elterjesztését, számukra lehetőséget biztosítani és támogatni tudományos kutatási céljaik megvalósítását, az eredmények gyakorlatban való alkalmazását. Az Egyesület tevékenysége során mindvégig magas szakmai színvonal elérésére törekszik, legfőbb tudományos tevékenységi területe a széles értelemben vett polgári védelmi szakmai munka tudományos igényű támogatása és a hagyományőrzés.

Eddigi működésünk során kezdeményeztük a polgári védelem céljaival, tevékenységével kapcsolatos tudományos ismeretterjesztő szakmai kiadványok készítését, kiadását, emellett együttműködünk az állami, társadalmi, környezetvédelmi és humanitárius szervezetekkel a a lakoság védelme, a természetes és a mesterséges környezetünk védelme érdekében.

A Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület Alapszabályában foglalt célkitűzések ma is érvényesek. Kihívásnak tekintjük a következő évtizedben, hogy a tudományos munka és az ismeretterjesztés eszközeivel a civil nyilvánosság felé is megmutassuk az Egyesület fontosságát, feladatait. A lakosság védelméhez nyújtott szakmai támogatásunk érdekében konferenciákat, fórumokat, bemutatókat, kiállításokat, előadásokat szervezünk. Szorosan együttműködünk a Magyar Polgári Védelmi Szövetséggel, a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szakosztályával és a Magyar Környezetvédelmi Egyesülettel. Tisztelettel felhívom a Kedves Olvasók figyelmét, hogy érdeklődéssel tekintsék át a csatolt visszatekintést munkánkról.

Budapest, 2021. január 04.

Csatai István ny. pv. alezredes, tanácsos elnök

Vissza

Ezt a hírt eddig 153 látogató olvasta.
Hírarchívum