Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Országos elnökségi ülés prioritásokkal

2020. június 19. 17:10

2020. június 17-én 10.00-kor került sor az MPVSZ Operatív Elnökségi ülésére a szervezet Zsinór utcai tanácstermében. Napirendre került a Magyar Polgári Védelmi Szövetség 2019. évi számviteli beszámolójának szöveges kiegészítése és közhasznúsági mellékletei, a Felügyelő Bizottság jelentése a működésről, de terítékre kerültek a 2020.évi főbb feladatok is. Az elnökségi ülés a korona vírussal összefüggő szabályozásokban foglaltak figyelembevételével került összehívásra.

Az elnöki megnyitó részeként Dr. habil. Endrődi István ny. tű. ezredes, országos elnök az MPVSZ elnöksége nevében az MPVSZ Születésnapi Emléktárgy átadásával köszöntötte Lipták István ny. pv. ezredest, a Békés Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökét 70. születésnapja alkalmából. Az Elnökség jókívánságait és gratulációját fejezte ki ezen méltó személyes ünnep jegyében. Ezt követően Endrődi István elnöki megnyitójában beszámolt az MPVSZ járványügyi veszélyhelyzet időszakában végzett munkájáról, a megyei szövetségek ez irányú aktív szerepvállalásairól. Kiemelte a társadalmi szerepvállalás fontosságát, az arra rászorultak támogatását, a szakmai szervezetekkel történt együttműködés elmélyülését. Kiemelte továbbá, hogy az egyetemi távoktatásból is többen kivették részüket és megköszönte a Szövetség tagjainak járványidőszaki munkáját.

A megnyitót követően az elnök ismertette a 2019. évi beszámolót és közhasznúsági jelentést, valamint a jelentés kiegészítő mellékleteinek tartalmát. Kitért a legfontosabb tavalyi évi feladatokra, azok között is a Városligetben megtartott Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyre, valamit a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szakosztályával, illetve más együttműködőkkel közösen szervezett Magyar Tudomány Ünnepi konferenciára. Az elnök sikeresnek ítélte meg a lakosság katasztrófavédelmi felkészítését szolgáló gyakorlatokat, melyeken a BM OKF és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok összefogásával sikerült megvalósítani szövetségi támogatással. A nemzetközi tevékenységet érintően kitért a DAREnet programban kifejtett aktív szakmai, szervező és publikációs munkára.

A 2020. évi feladatok vonatkozásában az elnök tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy hamarosan kiadásra kerül a Polgári Védelmi Szemle tudományos folyóirat, mely magába foglalja a DAREnet program cikkeit, a Tudományos konferencia előadásait és az MPVSZ által meghirdetett publikációs lehetőségre jelentkezők szakmai írásait.

Dr. Muhoray Árpád hozzászólásában elmondta, hogy a 2019-es év kiemelkedő feladatai között felavatásra került a Pataky Iván Emlékfal, illetve megalapításra került a Pataky Iván Emlékdíj.

Ezt követően a Felügyelő Bizottság jelentése került terítékre, amely az Alapszabályban előírt felügyeleti és ellenőrzési munkát tartalmazta. A FEB a gazdálkodást szabályosnak ítélte meg.

Figyelemmel a korábban betervezett, elfogadott, megvalósított és a járvány miatt elmaradt teendőkre, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnöksége által javasolt 2020. évi fő feladatok közül kiemelhető a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny megszervezése, a lakosságfelkészítési és tájékoztatási feladatok gyakoroltatásának folytatása, a MPVSZ szakmai érdekképviseleti, együttműködési és hagyományőrző tevékenységének fokozása. Fontos feladatként jelentkezik a tudományos konferencia megszervezése, az Önkéntes mentőszervezet MEBE további felszerelése, kiképzése és a MPVSZ honlapjának megújítása, folyamatos működtetése.

Az elnökség a május 12-én elmaradt Küldöttgyűlés új időpontjának kijelölését szeptember 9-én 10.00 órára határozta meg.

Az Operatív Elnökség a napirendi pontok végén a feladatok végrehajtására határozatokat fogadott el.

Vissza

Ezt a hírt eddig 260 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Országos elnökségi ülés prioritásokkal Országos elnökségi ülés prioritásokkal Országos elnökségi ülés prioritásokkal More images More images

Hírarchívum