Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Segítettünk a veszélyhelyzet idején

2020. április 09. 15:24

Magyarország Kormánya 2020. március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett hazánk egész területére. A pandémia okozta különleges jogrendben az önkormányzatok által végrehajtandó élet és vagyonvédelem komoly kihívás elé állította a településeket, ahol a polgármester, mint első számú védelemvezető irányítja a településen folyó védelmi tevekénységet, amelyet a Magyar Polgári Védelmi Szövetség tagszervezetein keresztül támogatni tudta.

Ilyen mértékű veszélyhelyzeti tevékenységre hosszú ideje nem került sor, így a települések vezetőire komoly szakmai feladatok is hárultak. Azok a polgármesterek, akik munkáját védelmi tanácsadó, referens segítette, ott általánosságban elmondható, hogy könnyebben tudták a tervezési, szervezési feladatokat végrehajtani.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség 2015-ben alakította meg a Mentő-Beavatkozó Egységét. Ezen szervezeti elem egyik feladata, hogy a segítse a védekezés munkálatait, támogassa a védekezésben részt vevő irányító szervek munkáját. Az MPVSZ többek között ezen képességét kihasználva nyújtott segítséget azon önkormányzatok részére, akik a megyei tagszervezeteinknél jelezték ez irányú kéréseiket.

Az MPVSZ mellett társszerveink is kiveszik részüket a koronavírus elleni védekezésből, ahol szoros együttműködés keretei között segítik az önkormányzatok védelmi tevékenységét, így például a szükséges fertőtlenítések elvégzését, maszkok osztását.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 339 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Segítettünk a veszélyhelyzet idején Segítettünk a veszélyhelyzet idején

Hírarchívum