Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

MPVSZ elnökének 1. sz. körlevele a koronavírus megelőzésével kapcsolatban

2020. március 14. 11:25

Magyarország Kormánya az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében. A vonatkozó kormányrendeletben a zárt helyen száz főnél több személy, nem zárt helyen pedig ötszáz főnél több személy részvételével zajlódó rendezvény megtartása nem engedélyezhető, illetve nem javasolt. A Kormány intézkedése közvetlenül, illetve közvetve is érinti a Magyar Polgári Védelmi Szövetséget és tagszervezeteit is, hiszen a zömmel időskorú MPVSZ tagok fokozottan be kell, hogy tartsák az életkoruk miatt számukra előírt, javasolt védő rendszabályokat. Mindamellett, ha a helyi önkormányzatok felkérik a helyi szervezeteket a lakosság segítésére, az iránymutatásoknak figyelembe vételével működjenek közre.

1. Az MPVSZ rendezvényeit érintő korlátozások:

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség – határozatlan ideig – a veszélyhelyzet feloldásáig elhalasztja az MPVSZ 2020. I. féléves munkatervében meghatározott olyan rendezvényeket, amelyek közvetlenül veszélyeztetheti a résztvevők egészségi állapotát.

2. Megyei Szövetségek, Egyesületek által szervezett rendezvények:

A fentiek alapján az MPVSZ május 12-ei éves küldöttgyűlés megtartására későbbi időben intézekedem.

Budapest, 2020. március 14.

Tisztelettel:

Dr. habil. Endrődi István országos elnök sk.

MPVSZ

Vissza

Ezt a hírt eddig 335 látogató olvasta.


Hírarchívum