Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Dr. Pataky Iván emléktábla avatás az MPVSZ székhelyén

2019. november 24. 17:06

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség Budapest Zsinór utca 8-12 sz. alatti székhelyén 2019. november 22-én Dr. Pataky Iván ezredes, a hadtudomány kandidátusa munkásságának elismeréseként bensőséges ünnep keretében az MPVSZ, a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület és a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szakosztálya szervezésében ünnepélyes emléktábla avatásra került sor.

Az ünnepségen jelen voltak az MPVSZ, az MPVTE, az MHTT KPVSZ vezetői, elnökségi tagjai, az MPVSZ fővárosi és megyei szervezeteinek, a Budapesti Sziklakórháznak a vezetői, Szarka Zsolt tű. alezredes a BM OKF PVFŐFE, Dr. Király László úr a Magyar Hadtudományi Társaság képviseletében, illetve Pataky Zsuzsanna és Pataky Zsolt az elhunyt hadtudós családtagjai.

A megjelenteket Dr. habil. Endrődi István ny. tű. ezredes az MPVSZ elnöke köszöntötte. Megnyitójában méltatta Pataky Iván munkásságát a magyar polgári védelem és a katasztrófavédelem érdekében, illetve személyes szálként kitért annak jelentőségére, hogy az ezredes számos tisztet indított el a doktori képzésben, személyes példája is sokakat inspirált a tudományos kutató munkára.

Az avató beszédet Csatai István ny. pv. alezredes, az MPVTE elnöke mondta. Ismertette Pataky Iván életrajzát, mozgalmas, szakmai sikerekben és tudományos eredményekben gazdag életútját. Az életút polgári védelmi szakmai eredményei mellett hangsúlyozta a tudományszervezésben elért eredményeit, a sokirányú kutató munkáját és roppant gazdag publikációs, írói tevékenységét is. Összegzésképpen a szónok elmondta, hogy a kandidátus elévülhetetlen érdemeket szerzett a polgári védelem tudományos megalapozottságának elfogadtatásában, a Polgári Védelmi Szemle, mint tudományos folyóirat kiadatásában, a magyar légoltalom, majd azt követően a polgári védelem fejlesztésében.

Az ünnepi beszéd után Dr. Endrődi István, Orovecz István, Csatai István és Dr. Muhoray Árpád leleplezték Dr. Pataky Iván emléktábláját és a mellette elhelyezett „In memoriam” emlékfalat, illetve elhelyezték a megemlékezés koszorúját.  

Befejezésként az MPVSZ elnöke által adott szerény fogadáson a jelenlévők baráti beszélgetésen idézték fel a Pataky Ivánhoz fűződő emlékeiket, majd minden résztvevő számára egy „Emléklap” került átadásra az ünnepélyes emléktábla avatás alkalmából.

Dr. Muhoray Árpád

Vissza

Ezt a hírt eddig 258 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Dr. Pataky Iván emléktábla avatás az MPVSZ székhelyén Dr. Pataky Iván emléktábla avatás az MPVSZ székhelyén Dr. Pataky Iván emléktábla avatás az MPVSZ székhelyén More images More images

Hírarchívum