Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Doktoravatás a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

2019. november 11. 17:37

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott rendezvényen PhD - és habilitált doktorokat avattak és elismeréseket adtak át. Az ünnepi szenátusi ülésen 7 habilitált doktort és 23 PhD doktort avattak, egyetemi címeket adtak át, valamint 24-en vehettek át elismerést az Egyetemért végzett munkájuk jutalmául.

A november 06-ai rendezvényen Koltay András rektor a szellemi építkezés folyamatának fontosságára hívta fel a figyelmet és kiemelte, hogy az NKE-n doktori minősítést szerzettekre kiemelt felelősség hárul, és joggal várható el tőlük, hogy későbbi pályájuk során az egyetem érdekében és értékrendje szerint munkálkodjanak.

Az avatottak nevében Fejes Zsuzsanna mondott válaszbeszédet. Mint fogalmazott: ahhoz, hogy életük ezen mérföldkövéhez eljussanak elkötelezettség, tudatosság, önismeret és idő kellett. A doktori és habilitációs témák sokasága pedig tükröt tart és mércét ad, valamint megmutatja az NKE-n művelt tudományterületek sokszínűségét.

Pohárköszöntőjében Martonyi János arról beszélt, hogy a most avatottak szolgálni akarnak, de nemcsak a hazát, hanem annál mélyebbet, a nemzetet. Az NKE tiszteletbeli doktora leszögezte: az erős nemzeti közösséghez erős államra van szükség, ehhez pedig elkötelezettséggel és szorgalommal bíró szakemberekre. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem olyan embereket nevel, akik szolgálni akarják hazájukat, nemzetüket – tette hozzá a volt külügyminiszter.

Fotó: Szilágyi Dénes NKE

Vissza

Ezt a hírt eddig 211 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Doktoravatás a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Doktoravatás a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Doktoravatás a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából More images More images

Hírarchívum