Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

ÜLÉST TARTOTT AZ MPVSZ OPERATÍV ELNÖKSÉGE

2019. április 08. 07:23

2019. április 2-án 14.00-kor került sor az MPVSZ Operatív Elnökségi Ülésére a szervezet Zsinór utcai tanácstermében. Az Operatív Elnökség tagjain kívül az ülésre hivatalos volt az MPVSZ Felügyelő Bizottsága, valamin a Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnöke is.

Az elnöki megnyitót követően Dr. Endrődi István elnök beszámolt az előző ülés óta végrehajtott feladatokról. Ezek sorában kiemelkedő volt Március 1, a Polgári Védelem Napjának megünneplése a különböző országos és megyei rendezvényeken, a koszorúzási ünnepség megszervezés a Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán a polgári védelem hősi halottai emléktáblájánál,  az NKE-vel való együttműködési megállapodás megkötése, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság országos jelentőségű Polgári Védelmi Munkaműhelyében való részvétel, azon vezetői előadások megtartása, a DARANET nemzetközi Konferencia  házigazdakénti sikeres megrendezése az MPVSZ székhelyén és a Hotel Hungáriában. A Szövetség vezetéséhez tartozó személyek részt vettek az NKE Közös Közszolgálati Gyakorlatának, illetve  az április 10-11-én Szekszárdon tartandó hallgatói gyakorlat előkészítésében.

A továbbiakban Petró Tibor ifjúsági elnökhelyettes beszámolt a 2019. évi katasztrófavédelmi ifjúsági területi és országos versenyek állásáról, a szervezés feladatairól határidők és felelősök megjelölésével. Megállapítást nyert, hogy a feladatok végrehajtása a BM OKF Polgári Védelmi Főfelügyelőségével egyeztetetten időarányos. Az Operatív Elnökség tagjai a Szövetség képviseletében ellátogatnak a területi versenyekre.

Az MPVSZ elnöke bejelentette, hogy az MPVSZ éves Küldöttgyűlése 2019. május 9-én 10.00-kor kerül megrendezésre a Szövetség Zsinór utcai nagy tanácstermében. Ezzel kapcsolatban kijelölésre kerültek az érintett felelősök, az elkészítendő anyagok kidolgozói, a kidolgozás határidői.

Leskó György DARANET koordinátor beszámolt a Budapesten tartott nemzetközi konferencia állásfoglalásairól, a munkaműhely további feladatairól.

Az egyebek napirendi pontban az Operatív Elnökség meghallgatta Csatai István MPTE elnökének javaslatát a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyek egyetemi ifjúság felé történő kiterjesztésére, majd Dr. Varga Péter ny. pv. ezds és Orovecz István ny. pv. vőrgy. urak állásfoglalásait a polgári védelem társadalmi bázisa szélesítésének szükségességéről.

Az Operatív Elnökség a napirendi pontok végén a feladatok végrehajtására határozatokat fogadott el.

Vissza

Ezt a hírt eddig 136 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

ÜLÉST TARTOTT AZ MPVSZ OPERATÍV ELNÖKSÉGE ÜLÉST TARTOTT AZ MPVSZ OPERATÍV ELNÖKSÉGE