Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

VERSENYFELHÍVÁS a felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen való részvételre - 2019

2019. február 06. 11:10

Versenyfelhívás

a felmenő rendszerű

Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen

való részvételre

2019.

 

A verseny a 2018/2019. tanévben a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5.-13. évfolyamos tagjai részére 26. alkalommal kerül megrendezésre.

A verseny célja

Az ifjúsági versenyben résztvevő tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adnak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön- illetve más személy mentésében való jártasságukról. A verseny jó alapot teremt az önmentési készség kialakításához és a biztonság komplex értelmezéséhez.

A verseny szintjei

Korcsoportonként a győztes csapatok jutnak tovább a következő szintű versenyre, majd az országos döntőbe.

A verseny résztvevői

4 fős csapatok nevezhetnek két korcsoportban:

A versenyek helyszínei, időpontjai

A helyi és területi versenyek helyszínét, időpontját az MPVSZ területi szervei, együttműködésben a megyei/fővárosi igazgatóságokkal, míg az országos döntő helyszínét, időpontját - amely az Országos Rendőr- és Tűzoltónaphoz kötött - az MPVSZ elnöksége a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közösen határozza meg.

A jelentkezés módja

A csapatok az őszi félévben megtartandó helyi szintű versenyekre az illetékes Katasztrófavédelmi kirendeltségeken, az általuk megjelölt határidőig jelentkezhetnek. A jelentkezéseket a kirendeltségek a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok útján továbbítják a MPVSZ megyei szervezetei felé. Az országos döntőre a megyei győztes csapatokat a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok és a Megyei Polgári Védelmi Szövetségek közösen 2019. április 15-ig nevezik be. Nevezési díj nincs.

A felkészülést segítő anyagok

A felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny szabályzata és további információk a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok honlapjain, illetve a www.katasztrófavédelem.hu és a www.mpvsz.hu honlapon érhetőek el.

Kérjük, hogy a hivatkozott és kapcsolt dokumentumokat figyelmesen olvassa át.

Jó versenyzést kívánunk!

Versenyvezetőség!

Vissza

Ezt a hírt eddig 765 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

VERSENYFELHÍVÁS a felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen való részvételre - 2019Hírarchívum