Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Eredményes évzárás, lendületes évkezdés

2018. december 21. 17:27

Határozott döntések és racionális lépések jellemezték a 2018. december 19-én megtartott, immár hagyományosnak is mondható évzáró elnökségi ülést. Az ülésen a Magyar Polgári Védelmi Szövetség Országos Elnöksége, a megyei tagszervezetek elnökei, képviselői, valamint a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnöksége vett részt.

A tervezett napirend elfogadását követően Dr. habil. Endrődi István tű. ezredes, országos elnök nyitotta meg az ülést, majd rövid beszámolót tartott az előző elnökségi ülés óta eltelt időszakban végzett tevékenységről. Az elnök értékelte a 2018-ban végrehajtott feladatokat, külön kiemelve a felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megszervezésének, a nemzetközi polgári védelmi napi rendezvények, a hivatásos katasztrófavédelmi szervezettel közösen végrehajtott gyakorlatok és gyakorlati felkészítéseken való részvétel tapasztalatait. Endrődi külön is említést tett a tudományos rendezvények sikeres lebonyolításának és a sikeresen lezárult pályázatok eredményeiről.

Az elnök a futó nemzetközi projekttel kapcsolatban elmondta, hogy a MPVSZ lesz a házigazdája 2019. évben a Polgári Védelem Nemzetközi napi eseményeihez kapcsolódó DAREnet WP5 RDI Roadmapping (Kutatás- Fejlesztés-Innováció és Előrehaladás) nemzetközi konferenciának. Endrődi kiemelte Dr. Pataky Iván ny. ezredes, a hadtudomány kandidátusának emlékére kialakítandó kegyeleti emlékhely létrehozásának fontosságát.

Dr. Muhoray Árpád ny pv. vezérőrnagy, a MPVSZ szakmai alelnök hozzászólásában a szakmai és tudományos konferenciák legfontosabb eredményeit osztotta meg a hallgatósággal, de szólt az együttműködések helyzetéről és a jövőbeni feladatokról.

A megyei elnökök hozzászólását követően az ülésen ismertetésre került a 2019. évi felmenő rendszerű ifjúsági verseny országos döntőjének lehetséges időpontja és helyszíne, a közgyűlés megtartásának időpontja és szó volt a jövő évi őszi Tudományos Konferencia megtartásának idejéről, amely a Katasztrófák Csökkentésének Világnapjához is kapcsolódik.

Az ülést a szervezeti és egyéb témák megbeszélése zárta.

Vissza

Ezt a hírt eddig 209 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Eredményes évzárás, lendületes évkezdés Eredményes évzárás, lendületes évkezdés Eredményes évzárás, lendületes évkezdés További képek További képek