Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Safety Tour 2018

2018. június 27. 18:37

A Safety Tour az Osztrák Polgári Védelmi Szövetség 19 éves múltra visszatekintő biztonsági diákolimpiája általános iskolák 4. osztályos diákjai számára.

Az Alpok-Adria Eurégiós együttműködésnek köszönhetően megyénk is képviseltette magát az interaktív, játékos versenyen. A győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola csapata már 13. éve szerepel a megmérettetésen, ezzel nemcsak várost, a megyénket, hanem tizenegy esetben hazánkat is képviselte. A selejtezőt és a tartományi döntőt követően a stájerországi Knittelfeldben került sor az országos döntőre.

A döntő az eskü letétele és az olimpiai láng meggyújtása után vette kezdetét a verseny. A kerékpáros ügyességi versenyben nem csak a biztonságos kerékpározás volt a cél, a hívószámok ismeretét is ellenőrizték. A német nyelvű quiz kérdések megválaszolása során, alapos felkészültségükről adhattak a diákok tanúbizonyságot.

A következő versenyszámban bizonyították a tanulók, hogy nem csak a biztonságos kerékpározás szabályait ismerik, hanem tudják, azt is milyen egy jól felszerelt kerékpár. A veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló puzzle összerakása ezúttal egy kicsit lassabban sikerült. A puttonyfecskendővel célba lövés során sok vizet sikerült a szorgos diákoknak összegyűjtenie.

A verseny drukkját feledtették a jó hangulat, a színes programok, bemutatók. Így például nagy élmény volt a résztvevők számára, mikor landolt a Belügyminisztérium helikoptere, illetve magával ragadta a diákokat a BMX világbajnok bemutatója. A külső helyszíneken a katonaság, a rendőrség, a Vöröskereszt és a hegyimentők standjait, eszközeit tekinthették meg.

A versenyen részt vevő 10 ausztriai, 1 német és 1 magyar csapat nagy izgalommal készült az eredményhirdetésre. Stájerország, Németország és Magyarország szoros és izgalmas párharcában a győri diákok az előkelő II. helyezést érték el. Csepi László tűzoltó ezredes, Jankó Imréné és Hanaszekné Grundtner Éva alapos felkészítésének és a diákok kitartó, áldozatos munkájának eredményeként születhetett meg ez a csodálatos eredmény.

Vissza

Ezt a hírt eddig 434 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Safety Tour 2018 Safety Tour 2018 Safety Tour 2018 More images More images

Hírarchívum