Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

A vízügyi biztonságról tárgyalt a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület

2018. június 22. 09:25

A hazánk katasztrófakockázat-kezelési képességeit összefoglaló értékelés tartalmával szorosan összefüggő szakmai kérdések is terítékre kerültek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Polgári Védelmi Tanácsadó Testületének a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnökségével közösen megtartott soros ülésén. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) meghívása nyomán megrendezett, kihelyezett tanácskozásra az Országos Műszaki Irányító Törzsben került sor.

A megjelenteket dr. habil. Endrődi István tű. ezredes, a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület elnöke köszöntötte. Értékelte a tanácsadó testület idei fő célkitűzéseit és aktuális feladatait, valamint méltatta a vízügyi és a polgári védelmi szakterület megelőzést, beavatkozást és a helyreállítást érintő kapcsolatát. Megnyitó beszédében az elnök rávilágított a hazánkat veszélyeztető vízügyi biztonsági kockázatokra és azok hatásaira, kiemelten szólva hazánk árvízvédelmi feladatairól.
 
Dobó Kristóf az árvízvédelmi, folyógazdálkodási és közfoglalkoztatási főosztály vezetője részletesen bemutatta az OVF feladatrendszerét és szervezeti felépítését. Külön kitért az árvízvédelem szervezeti rendjére, a különleges jogrendi időszakban adódó feladatokra, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetésének jellegzetességeire. Előadásában bemutatta a nagyobb európai árvízvédelmi rendszereket, majd rátért a Kvassay Jenő terv 2020-ig terjedő stratégiai elemeire – amelyben a hazai veszély- és kockázati térkép kidolgozásának módszertana is szerepel. A résztvevők részletes képet kaptak az OVF fejlesztési stratégiájáról, és a differenciált árvízvédekezés módszertanáról.
 
Bognár Zoltán osztályvezető tájékoztatta a testület tagjait a kiadmányozási jogosultsághoz kötött zárt rendszerben megvalósuló belső kommunikációs modulokról. Így szó volt a Távmondat Modul alkalmazásáról és az Árvízvédelmi Készültségi Modul kezeléséről és felhasználói környezetéről.
 
A kérdések és hozzászólások után elismerés átadása következett: a Magyar Polgári Védelmi Szövetség Országos Elnöksége a szövetségben több évtizeden át végzett kiemelkedő tevékenységéért Örökös Tiszteletbeli Tag címet adományozott dr. Kovács György Zoltánnak, a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara elnökségi tagjának. A megtisztelő címet dr. Endrődi István nyújtotta át.

Forrás BM OKF

Fotó: PVTT

Vissza

Ezt a hírt eddig 398 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

A vízügyi biztonságról tárgyalt a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület A vízügyi biztonságról tárgyalt a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület A vízügyi biztonságról tárgyalt a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület More images More images

Hírarchívum