Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Egyetemi Napok Zalaegerszegen

2016. április 23. 06:16

Az elmúlt évek „Főiskolai Napjai” után, 2016-ban, immár az „1. Zalaegerszegi Egyetemi Napon” katasztrófavédelmi technikai eszköz bemutatásával, katasztrófavédelmi szellemi vetélkedővel jelent meg a Zala Megye Polgári Védelmi Szövetsége.

A Zalaegerszeg Felsőoktatásért Közalapítvány Karrier Iroda és Diákcentrum szervezésében a főiskolán sorversenyt bonyolítottunk le , melyen 11 csapat 44 fővel vett részt. A program „Sorverseny-, avagy milyen a polgári védelem verseny” címen játékos vetélkedő” volt. A versenyen a diákok 4 fős csapatokban - elméleti teszten, térlátást segítő ügyességi feladatban és több gyakorlati számban - tehették próbára magukat, adtak számot polgári védelmi, katasztrófa védelmi ismereteikről. A 44 fő mindegyike hatékonyan kezelte a puttony fecskendőt, kevésbé voltak ügyesek a veszélyt jelző kockák kirakásában.

Az EFOTT mellet kiváló alkalom az egyetemisták, főiskolások megszólításának. A beszélgetések során megismerték a polgári védelem feladatait, és annak fontosságát. Fogékonyak voltak a szövetség feladatai iránt, a lakosság felkészítését a megelőzésre és a károk felszámolására fontosnak tartják. Külön hangsúlyt kapott, hogy a polgári védelmi feladatok, a honvédelmi igazgatási rendszer, a gazdaság biztonság szükségességének megismerésével növelhették állampolgári ismereteiket.

Az érdeklődő diákok a Gazdálkodási Kart képviselték. Megismerték egy szerkocsi, és a mozgó labor eszközeit, felszerelését, lehetőségeit.

A versenyző csapatok mellett számos érdeklődőt vonzott a bemutató, amely során korunk különböző katasztrófáiról, veszélyeiről is folytattak eszmecserét és vitát az érdeklődők.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 587 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Egyetemi Napok Zalaegerszegen Egyetemi Napok Zalaegerszegen

Hírarchívum