Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

KÖZGYŰLÉS

2016. április 15. 16:19

Az Alapszabálynak megfelelően megtartotta éves küldött közgyűlését Szövetségünk.

A rendezvényen részt vett dr. Tollár Tibor OKF főigazgató, dr. Tóth Ferenc dandártábornok országos polgári védelmi főfelügyelő, Varga Ferenc dandártábornok a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgató, Keszey László ezredes a HM Védelmi Hivatal munkatársa, Kelemen Zsolt a Magyar Tűzoltó

Szövetség alelnöke, Rába Lajos az RSOE munkatársa.

Napirend előtti felszólalásában az OKF főigazgatója köszöntötte a 25 éves Magyar Polgári Védelmi Szövetséget.

Elmondta, hogy a szervezet folyamatosan alkalmazkodott a változó gazdasági feltételekhez, elismerte, hogy az OKF jobban bevonhatta volna a feladatok végzésébe a Szövetség „szürkeállományát”, kiemelte az együttműködés javításának fontosságát.

Tájékoztatta a jelenlévőket az OKF előtt álló feladatokról, azok finanszírozási lehetőségeiről, az önkéntes mentőszervezetek támogatásáról, és arról hogy a szervezeti átalakulás befejeződött a főigazgatóságon és a megyei igazgatóságokon.

Az első napirendi pont keretében Dr. habil Endrődi István tűzoltó ezredes országos elnök szóbeli kiegészítést tett, amelyek keretében beszélt a Szövetség megalakulásának 25.-ik évfordulójáról, az ifjúsági versenyeken résztvevők és felkészítettek számáról (10348 tanuló, az országos döntőn 450 fő vett részt), a hagyományőrzési munkáról (koszorúzások, emléknapok, a múzeum támogatása), a sajtónyilvánosságról (több mint 100 megjelenés).

Kritikusan és önkritikusan szól a pályázatokon való szereplésünkről.

Végezetül a közhasznúsággal kapcsolatban elmondta, hogy a beszámolási időszakban 12380 fő lett felkészítve, a rendelkezésre álló költségvetési támogatáshoz a hozzáadott érték  becsült nagysága 13 millió forint volt és a társadalmi hasznosulás értéke meghaladta 365 millió forintot.

Tájékoztatója további részében az elmúlt négy évvel kapcsolatban tájékoztatta a küldötteket, hogy kb. 46000 ember felkészítését végeztük és segítettük, megalakult és sikeres INSARAG vizsgát tett a Beavatkozó és Mentőszervezetünk.

A következőkben a nemzetközi kapcsolatainkat értékelte (határmenti együttműködés, az EVCPF-ben való részvételünk).

A taglétszámmal kapcsolatban az 5300 főn felül külön kiemelte, hogy több mint 1000 település társult Szövetségünkhöz.

Ezek után a Felügyelő Bizottság tette meg jelentését.

dr. Varga Péter a FB. elnöke elmondta, a gazdálkodás szabályos volt, az elszámolások rendben és időben megtörténtek és javasolta a Beszámoló és a Közhasznúsági jelentés elfogadását.

A hozzászólásokat dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok országos polgári védelmi főfelügyelő nyitotta  meg.

Köszöntője után szólt arról, hogy a Szövetség nagyban hozzájárult Magyarország biztonságához, kiemelte a közösségi szolgálat szerepét a felelős állampolgárrá válás érdekében és egy konkrét tömeges kiürítési gyakorlat végrehajtásához kérte mozgósító erőnket (Grupama Aréna, 5 óra közösségi szolgálat igazolásával).

Kelemen Zsolt a MTSZ alelnöke a képesség fejlesztés szükségességét emelte ki.

A küldött közgyűlés a beszámolót és a FB. jelentését egyhangúlag elfogadta.

A következő feladat az új elnökség megválasztása volt.

A jelölések után újraválasztották a régi elnökséget.

Végezetül az Országos Elnök tájékoztatta a jelenlévőket az ez évi és a következő négy év feladatairól.

Vissza

Ezt a hírt eddig 904 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

KÖZGYŰLÉS KÖZGYŰLÉS KÖZGYŰLÉS More images More images

Hírarchívum