Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Hírek

Különdíj a kiemelkedő tudományos diákköri eredményért

2022. november 23.

Különdíj a kiemelkedő tudományos diákköri eredményért A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán idén ősszel is megrendezték az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek hét tagozatában összesen ötven pályaművet mutattak be a hallgatók, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet tanulói.

Részletek  Hagyományteremtő Nemzetközi Tudományos Konferencia a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából

2022. november 12.

Hagyományteremtő Nemzetközi Tudományos Konferencia a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából Több mint száz résztvevő követte figyelemmel a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretin belül megtartott, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából második alkalomból megrendezett Nemzetközi Tudományos Konferenciát. A nemzetközi konferencia több társadalmi szervezet bevonásával került lebonyolításra a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus Dísztermében 2022. november 10-én.

Részletek  Nemzetközi Tudományos Konferencia a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából

2022. október 24.

Nemzetközi Tudományos Konferencia a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából A tavalyi évhez hasonlóan immár hagyományosan több szervezet bevonásával kerül megrendezésre a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett Nemzetközi Tudományos Konferencia 2022. november 10-én a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus területén.

Részletek  A Bács-Kiskun megyei Petőfi Mentőcsoport nemzeti újraminősítő gyakorlata

2022. október 17.

A Bács-Kiskun megyei Petőfi Mentőcsoport nemzeti újraminősítő gyakorlata 2022. október 14-15-én Hartán került sor a 2012-ben alakult és korábban nemzeti minősítést szerzett területi rendeltetésű Bács-Kiskun megyei Petőfi Mentőcsoport újraminősítő gyakorlatára. A tizenhárom önálló szervezeti egységből létrehozott mentőcsapat kétnapos gyakorlatán a különböző foglalkozások, gyakorlások a kárhelyszínnek kijelölt, a Harta önkormányzathoz tartozó Duna partszakaszon kerültek végrehajtásra.

Részletek  Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban

2022. október 01.

Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban 2022. szeptember 29-én Bodroghalom településen árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlatra került sor a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség és Bodroghalom Község Önkormányzata szervezésében.

Részletek  „Biztonság Napja” rendezvény Sátoraljaújhelyen

2022. szeptember 25.

„Biztonság Napja” rendezvény Sátoraljaújhelyen Sátoraljaújhely Város Önkormányzata a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetséggel közösen idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg a Biztonság Hete rendezvénysorozat keretében a „Biztonság Napját” a város főterén, melyen több rendvédelmi, rendészeti, társ-, és együttműködő szervezet is képviseltette magát.

Részletek  Elnökségi ülést tartott az MPVSZ

2022. szeptember 22.

Elnökségi ülést tartott az MPVSZ A Magyar Polgári Védelmi Szövetség 2022. szeptember 20-án megtartotta a Zsinór utcai székhelyén soros elnökségi ülését. Levezető elnök: Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy, szakmai alelnök volt.

Részletek  Nemzetközi gyakorlaton vett részt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség

2022. szeptember 08.

Nemzetközi gyakorlaton vett részt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a DAREnet projekt hálózat keretében vett részt a katasztrófa felkészülést és válaszreagálás támogatását célul tűző PROFOUND projekt keretében megvalósult gyakorlaton, az értékelő csoport állományában augusztus 30-tól szeptember 03-ig. A több helyszínen zajlódó terepgyakorlatra Magyarországon, Szlovákiában és Romániában került sor.

Részletek  Hírarchívum